26 липня 2023 р.

Вихрове спалювання біопалива є найбільш ефективним

Для отримання прибутку або скорочення витрат від використання біомаси як палива необхідно забезпечити максимально ефективний процес її спалювання.
Вихрове спалювання біопалива

Зокрема, фахівці компанії TEFF уважають, що вихрове спалювання демонструє найкращі результати. Вихрове спалювання здатне впоратися з усіма видами палива з біомаси, що є на українському ринку, і їх не потрібно гранулювати. Дрібна фракція агровідходів як біопалива для вихрового спалювання підходить дуже добре. «Компанія TEFF має велику кількість цікавих кейсів застосування технології спалювання агровідходів, й один із недавно реалізованих — це співпраця з холдингом МХП. Тут було успішно проведено експеримент зі спалювання стебел кукурудзи, а на цей рік заплановано подальше відпрацювання технології збирання рослинних решток кукурудзи за допомогою спеціального пристрою, що чіпляється за комбайном. Фахівці компанії TEFF разом зі спеціалістами МХП будуть намагатись досягти таких цілей: зібрати стебла кукурудзи, перевезти, подрібнити, зберегти й спалити», – звертають увагу у статті. 

Зокрема, у 2024 році технологія буде запропонована широкому загалу потенційних користувачів: промисловцям, олійно-екстракційним заводам, енергетичним компаніям, тепловим станціям, агрохолдингам, що займаються переробкою, тепличним господарствам і птахофабрикам, фермам, елеваторам й ін. 

Нагадаємо, спалювання агровідходів для створення теплової енергії — це не лише економія бюджету підприємства, а й урок до свідомої взаємодії з нашою планетою. Також ми писали, що 7 млн тонн біомаси здатні замінити 3 млрд кубометрів газу.